Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijwaard tweede op Nederlands Kampioenschap

Op het Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen is Eva Bijwaard tweede geworden. Bij de junior dames was enkel Cathalijne Hoolwerf eerder over de meet.

Het Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen voor Junior-Dames werd dit jaar gehouden in het Zeelandse Philippine. In de plaats die onder andere etappe heeft georganiseerd in de BeNeLadies Tour werd een wedstrijd gereden waarin meerdere kasseistroken verreden werden. 

Halverwege de koers viel de beslissende slag. Tien rensters wisten zich van de rest te onderscheiden. Hierbij onder andere SwaboLadies Eva Bijwaard en Isabel Tambach. Deze tien lieten het vervolgens aankomen op een sprint, waarbij het Bijwaard was die als eerste aanging. Lang leek het alsof ze de nationale titel naar zich toe zou trekken, maar op de meet werd ze toch nog geklopt door Cathalijne Hoolwerf. Tambach kwam vlak daarachter als zesde over de streep.

Woensdag staan beide dames weer aan het vertrek op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden, evenals Nicole Steigenga, Demi Vollering en Nienke Wasmus bij de Elites. Komende zaterdag staat dan de wegwedstrijd voor de Elite-dames op het programma.