Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijwaard wint slotetappe in Roden

Winst voor Eva Bijwaard! In het Wielerweekend van Roden pakte ze de winst in de derde etappe. Ze deelde het podium o.a. met ploeggenote Amber van der Hulst.

Het Wielerweekend van Roden begon voor de ploeg met een tegenslag. In de ploegentijdrit werd de ploeg "slechts" derde, daar waar gehoopt werd op de overwinning. Deze teleurstelling veranderde al snel in strijdlust, waarbij de ploeg hard vocht om het verschil weer goed te maken.

In de afsluitende etappe leek dit bijna te lukken toen Merel Hofman en Nienke Wasmus er met een select gezelschap vandoor gingen, maar net als vele voorgaande vluchten werd ook deze aanvalspoging teruggepakt. Vervolgens was het Eva Bijwaard die het weekend volledig goed maakte door in de massasprint de snelste te zijn en zo haar eerste overwinning bij de Elites te pakken.

Bijwaard, nu nog tweedejaars junior, was al eerder dicht bij de overwinning. Zo werd ze vorig seizoen al tweede in de Finale Clubcompetitie en reed ze vorige maand nog naar een tweede plaats in de Ronde van Zuid-Oost Friesland. Dit keer mocht ze echter voor het eerst plaats nemen op de hoogste trede.

Na dit weekend moet SwaboLadies.nl de leiding in het klassement afstaan aan Jan van Arckel en neemt het zelf plaats op de derde stek. In het individueel klassement doet Nienke Wasmus nog altijd de beste zaken. Zij stijgt van de zesde naar de vierde plek in het klassement en krijgt daarmee het podium in zicht.