Overslaan en naar de inhoud gaan

Brons voor Steigenga op NK Tijdrijden

Op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden heeft Nicole Steigenga een bronze medaille gewonnen. Ploeggenoot Demi Vollering eindigde op de vierde plaats.

Woensdagmiddag werd in Bergen op Zoom het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden verreden. Namens SwaboLadies.nl hadden Nicole Steigenga, Demi Vollering en Nienke Wasmus een plekje op de startlijst bemachtigd. De dames steden over 26 kilometer om de titel bij de Elite-vrouwen, waarbij er tevens een apart kampioenschap voor Elite zonder contract verreden werd.

De doelstelling voor SwaboLadies.nl was duidelijk: de rensters wilden een gooi doen naar de nationale titel bij de Elite zonder contract. Toen Nicole Steigenga over de meet kwam was direct duidelijk dat die poging een serieuze was. Steigenga zette de snelste tijd neer en mocht vanaf dat moment hopen dat er geen rensters onder doken.

Het was Fleur Nagengast die aan die droom een einde maakte. De renster van het Belgische Telenet Fidea nam de leiding over en verdrong Steigenga naar plek twee. Vervolgens was het weer even rustig en was het wachten tot de laatste rensters om een gooi te doen naar de titel. Femke Markus (NWVG) was een eerste die een poging deed. Ze kwam 18 seconden te kort voor de tijd van Steigenga en nam plaats op plek drie. Direct daarachter was het echter Demi Vollering die sneller reed dan Markus en zo stonden Steigenga en Vollering even samen op het podium.

Op dat moment was er nog maar één renster die een dubbel podium in gevaar kon brengen. Loes Adegeest was onderweg met een hele snelle tijd en klokte vijf seconden sneller dan Steigenga. Daarmee verdrong ze Nicole naar de derde plek en stootte ze Demi van het podium.

“Ik ben blij met deze derde plek,” blikt Nicole terug op haar tijdrit. “Wellicht had ik de vijf seconden op Loes nog ergens goed kunnen maken, maar het gat op Fleur was echt te groot. Ik ben op waarde geklopt, maar heb er een mooie medaille aan over gehouden.”

Demi Vollering kijkt met gemengde gevoelens terug. “Ik baal ervan dat ik niet op het podium sta. De tijdrit ging goed en ik heb gedaan wat ik voor ogen had. Ik had alleen gedacht dat het genoeg zou zijn voor een medaille.”

Zaterdag hebben de rensters opnieuw de kans om voor goud, zilver en brons te strijden. Dan staan ze aan het vertrek van het NK Wegwielrennen in Hoogerheide.