Overslaan en naar de inhoud gaan

Brons voor Vollering op NK Wegwielrennen

Op het Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen heeft Demi Vollering de bronze medaille gewonnen. In een zware wielerkoers won ze de sprint van het peloton.

Zaterdag 30 juni werd in Nispen het startschot gegeven voor het Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen bij de Elite-vrouwen. In één wedstrijd waren er twee titel te verdienen: Nederlands Kampioen met contract en Nederlands Kampioen zonder contract.

De strijd op de titels barstte volledig los toen het peloton de lokale rondes in Hoogerheide in reed. Na vele verschillende aanvallen was het uiteindelijk een talrijke kopgroep die voor de beslissende slag zorgde. Hier waren het Evy Kuijpers (Jan van Arckel) en Fleur Nagengast (Telenet Fidea) die samen op de titel bij de Elite zonder contract mochten strijden. In de achtergrond ging de strijd nog om brons.

De strijd om het brons werd beslist in een massasprint. Hier leken het Paulien Koster (NWVG) en Charlotte Kool (Jan van Arckel) te zijn die samen om de laatste plek op het podium zouden vechten, maar in de laatste vijftig meter kwam Demi Vollering er toch nog voorbij. “Ik dacht even dat Charlotte er nog voorbij zou komen,” blikt Demi terug. “Maar gelukkig wist ik haar achter me te houden.”

Na de koers heerste vooral opluchting, nadat Vollering op het NK Tijdrijden net naast de medailles greep. “Ik had het vandaag erg warm en de koers was heel erg zwaar. Ik heb de hele koers alleen maar verlangt naar een zwembad en had echt niet meer gedacht dat dit er nog in zou zitten in de finale.”

De medaille geeft opnieuw de progressie die Vollering dit seizoen boekt goed weer. “Ik ben vooral erg blij met het vertrouwen dat ik dit seizoen van de ploeg heb gekregen. Dat heeft mij ook vandaag weer bijgestaan om naar het podium te rijden.”