Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Vollering: "Het kwartje is gevallen"

Het is alweer een week nadat we terug kwamen uit de Int. Lotto Thuringen Ladies Tour. In de UCI 2.1 meerdaagse reed SwaboLadies.nl bijzonder sterk, waarbij vooral de prestaties van Demi Vollering in het oog sprongen.

Hoeveel kwartjes kunnen er nog vallen? Die vraag stellen we onszelf wanneer we met Demi Vollering terugblikken op de eerste helft van het seizoen. Vanuit het niets reed ze dit seizoen naar haar eerste podiumplaats in het wielrennen. Niet veel later stond ze opnieuw op het podium in de UCI 2.2 Tour of Upssala en een week later liet ze in Thuringen zien dat ze ook op wereldniveau voorin mee kan doen.

"De week ik Thuringen was een hele bijzondere ervaring," blikt Vollering nog vol ongeloof terug op de week in Duitsland. "Toen ik zevende werd in de tweede etappe voelde dat al als een overwinning. Vervolgens bleef de rest van de week net zo goed gaan. Vooral mijn achtste plaats op de Hankaberg voelde heel bijzonder."

Het plotselinge presteren van Vollering komt voor velen als een verrassing. Ook Demi zelf zag dit niet aankomen. "Vorig seizoen was ik nog een beetje een nobody," lacht ze om zichzelf. "Dit seizoen heb ik de overstap naar SwaboLadies.nl gemaakt. Zij hebben mij geholpen om gerichter te gaan trainen. Omdat ze dachten dat ik goed zou kunnen klimmen, hebben we afgesproken dat ik later aan het seizoen zou beginnen en ik een aantal keer op trainingskamp zou gaan naar Zwitserland. Dat voelt nu als een hele goede beslissing. Tijdens deze trainingskampen ben ik echt beter geworden."

"Het kwartje is gevallen," durft Demi te zeggen. "Ik heb enorm veel vertrouwen in waar we nu mee bezig zijn en hoop dat ik de lijn door kan trekken." Genoegen met de huidige prestaties neemt ze echter nog niet. "De zesde etappe zakte ik er nogal doorheen. Daardoor zakte ik van plek 13 naar plek 24 in het klassement. Dat wil ik in de toekomst voorkomen."

Volgens trainer Stefan van Klink is het zaak om nu niet overmoedig te worden. "We hebben samen met Demi een plan uitgewerkt en vooralsnog zijn we in die opzet geslaagd. Nu is het belangrijk dat we ons aan dat plan houden en haar niet direct opbranden op zoek naar meer succes. Het is eerst tijd voor een rustperiode, daarna gaan we weer opbouwen naar de Tour de l'Ardeche, die in september wordt verreden."