Overslaan en naar de inhoud gaan

Steigenga en Vollering domineren in Oudekerk

De Ronde van Oudekerk was een groot feest voor SwaboLadies.nl. Nicole Steigenga en Demi Vollering reden samen naar de eerste twee plekken in de uitslag.

Als het gaat om de Ronde van Oudekerk a/d Amstel dan weten we dat de aanval vaak loont. Zo ook vandaag. Al vroeg in de koers was het Nicole Steigenga die ervandoor ging. De renster kreeg een voorsprong van dertig seconden en kreeg de jonge Roos Markus als medevluchter. Na vele mislukte counterpogingen, besloot Demi Vollering om in haar eentje de oversteek te maken, waardoor er twee SwaboLadies aan de leiding reden.

Gezamenlijk wisten de rensters het peloton op een ronde achterstand te rijden. Voor Nicole Steigenga was deze voorsprong duidelijk niet genoeg en binnen no time had ze een tweede ronde voorsprong te pakken. Vervolgens om zo haar tweede plaats veilig te stellen. Beide SwaboLadies konden hierdoor rustig ademhalen en hand in hand over de streep komen.

In de achtergrond wist Hanneke de Goeje naar de zesde plaats te sprinten en zo de overwinning in het Amstel-klassement op haar naam te schrijven.