Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik: succes op meerdere fronten

SwaboLadies.nl heeft een drukke wedstrijdperiode achter de rug. Te druk om er goed verslag van te doen zelfs. Maar in die periode zijn er mooie uitslagen geboekt. Hieronder een overzicht.

Tour of Uppsala
SwaboLadies.nl stond aan het vertrek van de eerste Tour of Uppsala, een UCI 2.2 koers in Zweden. In het heuvelachtige terrein wist de ploeg een ijzersterke koers neer te zetten. Marlies van der Lugt reed met een sterke tijdrit en een dag in de kopgroep naar een vijfde plaats in het algemeen klassement. Demi Vollering eindigde drie maal in de top tien, met als hoogtepunt een tweede plaats in de slotetappe. Hierdoor eindigde ze als negende in het algemeen klassement.

7 Dorpenomloop Aalburg
Hier zagen we een zeer actief SwaboLadies.nl, dat in vele kopgroepen meezat. De vluchters kwamen echter nooit weg, waardoor 
de wedstrijd eindigde in een massasprint. Nienke Wasmus viel hier net buiten de punten met een elfde plaats.

Ronde van Uden
In de Ronde van Uden was het wel raak voor Wasmus. De eerstejaars belofterenster pakte haar tweede overwinning van het seizoen door de snelste te zijn in de massasprint. Hanneke de Goeje viel net naast het podium met een vierde plaats.

Ronde van Moerdijk
In Moerdijk maakte Merel Hofman deel uit van de kopgroep van zes rensters. Dit zorgde ervoor dat ze voor het eerst dit seizoen op het podium te recht kwam. In de sprint reed ze namelijk naar een tweede plaats.

Districtkampioenschappen
In de districtskampioenschappen van Noord-Holland/Zuid-Holland/Midden was het Eva Bijwaard die de winst pakte bij de junioren. In de laatste ronde reed ze weg met een kopgroep van drie, waarna ze de sprint van de vluchters wist te winnen. Ook Melanie Klement nam plaats in de kopgroep bij de Elite-dames in District Oost. Hier reed ze naar een vierde plaats. Melissa Wijfje, Demi Vollering, Merel Hofman en Amber van der Hulst eindigden ook bij de eerste tien in hun kampioenschap.

Foto: Jelle van der Marel