Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Lugt op podium in Rotterdam

Zaterdag pakte Marlies van der Lugt haar eerste prijs voor SwaboLadies.nl. In Rotterdam reed ze vanuit de kopgroep naar een derde klassering.

Terwijl de ene helft van de ploeg in de Healthy Ageing Tour reed, was de andere helft aanwezig in Rotterdam. Hier reed SwaboLadies.nl een aanvallende koers. Zo leek onder andere Demi Vollering lang onderweg naar de overwinning. Na zes rondes lang alleen weg te zijn geweest werd ze echter toch teruggepakt door het peloton, waarna de beslissende kopgroep wegreed. Marlies van der Lugt kreeg Delore Stougje (Jan van Arckel), Minke Slingerland (De Jonge Renner), Hanneke Mulder (RWC Ahoy) en Roos Hoogenboom (Maaslandster) met zich mee.

"Ik kwam als tweede uit de laatste bocht, maar Roos was niet meer bij te halen," blikt Van der Lugt terug op een wedstrijd die werd beslist in een sprint tussen de vijf leidsters. Enkel Delore Stougje kwam haar nog voorbij, waarbij ze Marlies de derde plek op het podium mocht innemen.

De sprint van het peloton werd gewonnen door Hanneke de Goeje, die daarmee een zesde klassering noteerde. Ook Melanie Klement nam met een achtste klassering nog plaats in de top tien.