Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbeschouwing Maart

Het eerste grote succes is binnen, maar we zijn pas net begonnen. Met een ploeg die hongerig is naar meer succes, blikken we vooruit op de wielermaand maart.

Omloop van de Westhoek | UCI 1.2 | 4 maart

We trappen de maand maart af in de Omloop van de Westhoek, een wedstrijd in West-Vlaanderen van Nieuwpoort naar Ichtegem. Het parcours is nagenoeg vlak, maar kent wel een omhoog lopende kasseistrook. Deze Keiberg moet net als de geasfalteerde Cattegeberg acht maal verreden worden. Aan het vertrek staan slechts vijf profploegen, waardoor er kansen ontstaan voor SwaboLadies.nl. Met Baks, Van der Lugt, Hofman, Steigenga, Wasmus en Neefjes aan het vertrek staat er een ploeg klaar met zowel sprinters als hardrijders.

Drentse Acht van Westerveld | UCI 1.2 | 9 maart
De eerste Nederlandse klassieker is dit jaar de Drentse Acht van Westerveld. De wedstrijd uit de KNWU Topcompetitie is traditioneel een loodzware koers, doordat veel grote ploegen deze combineren met de World Tour wedstrijd op zondag. Ook dit jaar staan grote ploegen als Canyon, Boels en Movistar aan het vertrek.
De wedstrijd is grotendeels vlak, maar wel moet twee maal de VAM-berg verreden worden. Deze klim is voornamelijk een scherprechter door de smalle passage die het oplevert, waardoor de rensters achteraan het peloton vaak stil staan. Namens SwaboLadies.nl zullen Van der Hulst, Flannery, Baks, Klement, Steigenga en Wasmus hun opwachting maken.

Omloop van Strijen | Vrije Klassieker | 10 maart
In Strijen wordt jaarlijks de opening van het Elite zonder contract seizoen verreden. De Omloop van Strijen is een vlakke koers waar de wind bepaalt wat voor wedstrijd het wordt. Massasprints en waaierkoersen wisselen elkaar hier af.
Doordat bij deze koers geen profs mogen starten, zal SwaboLadies.nl zoals altijd meestrijden om de winst en een poging doen om de winst van Ashlynn van Baarle in 2015 een gevolg te geven. Van der Hulst, Knibbe, De Graaff, De Goeje, Flannery, Nieuwerth, Van der Draaij, Baks, Van der Lugt, Hofman, Wasmus, Van Horik, Dijksman en Neefjes vormen een talrijke ploeg voor SwaboLadies.nl.

Ronde van Drenthe | Womens World Tour | 11 maart
Dankzij een goed initiatief van de KNWU krijgen de beste clubrensters de kans om te starten in een World Tour wedstrijd tijdens de Ronde van Drenthe. Hier zullen ze uitkomen voor de nationale selectie. De World Tour is het hoogste niveau in het wielrennen, waardoor ook dit keer de volledige wereldtop haar opwachting maakt. 
De koers wordt zwaar gemaakt door een hoge hoeveelheid kasseistroken die in het parcours voorkomt. Daarmee is de Ronde van Drenthe een loodzware koers waar continu een hoog tempo wordt verreden.
Namens SwaboLadies.nl zullen Melanie Klenment en Nicole Steigenga deelnemen aan de wedstrijd.

Volta Limburg Classic | Vrije Klassieker | 31 maart
De Volta Limburg Classic mag dit jaar haar tweede vrouweneditie organiseren. De heuvelklassieker trok vorig jaar meerdere profs naar Limburg en zal dat dit jaar waarschijnlijk weer doen. Smaakmaker vorig jaar was Nicole Steigenga, die een aanvallende koers reed en dichtbij de winst kwam.
Ook dit jaar zal Steigenga aan het vertrek staan. Ze krijgt bijval van eens sterke klimmersploeg met Knibbe, Vollering, Baks, Van der Lugt en Hofman. Zij zullen in deze koers onder andere de Moerslag en de Gronsvelderberg beklimmen.