Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiebes wint Parel van de Veluwe

De eerste wedstrijd van de KNWU Clubcompetitie resulteerde in een overwinning voor SwaboLadies.nl. Lorena Wiebes sprintte met overmacht naar de winst in de Parel van de Veluwe.

De start van de KNWU Clubcompetitie betekende dat Lorena Wiebes voor het eerst dit seizoen weer uit kwam voor SwaboLadies.nl. De renster die dit seizoen de overstap maakte naar Parkhotel Valkenburg mocht in de Parel nog eens koersen met haar oude ploeggenoten. "In de Clubcompetitie mogen UCI-rensters die in hun eerste of tweede jaar als Elite zitten nog uitkomen voor de ploeg waar ze als junior gereden hebben," legt Wiebes zelf uit. "Daarom is dit voor mij een mooie kans om nog eens met mijn oude ploeggenoten te koersen. Daarnaast bied deze regeling een mooie kans voor jonge rensters om toch nog eens op clubniveau te kunnen koersen. Zo worden we niet direct in het diepe gegooid."

De Parel van de Veluwe leverde dit jaar een klassieke sprinterskoers op. Vanaf de start kregen vluchten niet echt de ruimte, waardoor al snel duidelijk werd dat de koers zou eindigen in een massasprint. Eva Bijwaard en Amber van der Hulst besloten daarom de sprint voor te bereiden voor Wiebes, die de klus vervolgens wist te klaren. "We kwamen eigenlijk te vroeg op kop," blikt Bijwaard terug. "De finale was wat onduidelijk, waardoor we veel langer door moesten trekken dan we eigenlijk wilden. Gelukkig was het genoeg voor de winst."

Ook Nienke Wasmus sprintte nog naar een plek bij de eerste tien. Zij kwam als achtste over de streep, ondanks een kapotte schoen en een lekke band op het laatste rechte stuk. "Mijn uitslag valt mee, maar ik ben niet tevreden. Ik kwam niet lekker in mijn ritme en hoop dat het de komende wedstrijden beter gaat."

Na de winst in de Parel staat Lorena Wiebes momenteel aan de leiding in zowel het algemeen als het jongerenklassement. Nienke Wasmus staat in deze klassementen op plek acht en zes. SwaboLadies.nl neemt de vierde plaats in het ploegenklassement in achter leider Restore Cycling.